Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nép és az ő képviselője
  2007-04-04 19:02:02, szerda
 
  A nép és az ő képviselője


A Népszabadság, Népszava, Magyar Hirlap 1991-től (mert azért a taxis-blokád nagyon tetszett nekik, hisz az ő köreik szervezte), majd később az RTL Klub, TV2 ... és más hasonló szenny-médiák .. de leginkább "szakértőik" (akiket itt felejtettek a szocializmusból és változatlanul "szakértenek") terjesztették és fogadtatták el a magyar néppel, lakossággal (!), hogy utcán politizálni annyit tesz .. mint nácinak lenni.

Ebbe a kórusba aztán beállt Dávid Ibolya és kétes értékelvü (értsd alatta: PÉNZ és megintcsak PÉNZ) barátai is.

A politikának bármely demokratikus államberendezkedés alkotmánya szerint, így a Magyar Alkotmány szerint is mindenütt helye van!

Valamely politika melletti kiállástól kezdve, valamely politika elleni tiltakozáson át ... a puszta vélemény-nyilvánitásig!

A parlamenti képviselőválasztás nem jelent mást, minthogy a "nép" 4 évre átruházza hatalmát képviselőire, merthogy a KÖZVETLEN demokrácia - talán Svájcot kivéve - ma már nem működtethető. Vagyis 8 milliónyi magyar állampolgár nem képes vitatkozni azon, hogy miként alakuljon a közbeszerzési eljárás, milyen legyen a polgári perrendtartás, hány kórház fenntartása optimális a népegészség megőrzése, megvédése céljából, stb.

A nép ezért kénytelen átruházni minden ügy intézéséhez való jogát képviselőire, de ez a döntési jog átruházás nem jelenti azt, hogy egyúttal lemondott volna a főhatalom gyakorlásának jogáról is.
Ezért kezdődik igy a Magyar (Banán)köztársaság Alkotmány:

2. §. (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

Ez elvileg ugye azt jelenti, hogy a nép "hatalomgyakorlása", vagyis a saját ügyeiben való döntéshozatal:

- átruházott formában (képviselőválasztás, 4 évre a szuverenitás átadása),

- és közvetenül (népszavazás)

történik.

Ezen nincs mit vitatkozni.

De - a hatalom megdöntésének igénye nélkül - a népnek, mint a főhatalom birtokosának egyénileg, szervezetein keresztül, de saját képviselőivel együtt is elidegeníthetetlen joga tiltakozni, tiltakozásával megakadályozni olyan, a csak átruházott (vagyis "származtatott") joggal rendelkező képviselőkkel szemben azon döntések véghezvitelét, amelyre ő nem adott felhatalmazást, vagy amelyekről időközben kiderült: nem szolgálják az ő érdekeit!

Elidegeníthetetlen jogról van szó, amelyet Magyarországon a kommunista média nemhogy elvett volna tőlünk, de soha nem is adott vissza!

Mert a "szocialista embertipus" tudatába úgy véste bele a főhatalom bárhol, bármikor és bármi ellen, vagy bármi mellett való gyakorlásának jogát, mintha az egyenlő lenne a rettegett (és legfeljebb az amerikai ultra-civilizáció által visszasettenkedő) nácizmussal.

Ne higgyünk senkinek, egyetlen politikusnak, országgyűlési képviselőnek, pártvezetőnek .. mit tudom kinek, aki azt szajkózza nekünk: márpedig utcán nem lehet politizálni!

A népnek egész egyszerűen MINDENT LEHET!

Egyet nem lehet az Alkotmány 2. §. (3) bekezdése értelmében: a hatalmat erőszakkal megszerezni és azt kizárólagosan birtokolni.

De ha a nép kimegy az utcára, mert sem a parlamenti pártok, sem a rettenetesen gyengécske érdekképviseleti szervek, civil mozgalmak nem képesek a nép önérdekét megvédeni olyan erőkkel szemben, amely erők maguk alágyúrták a kormányzó erőket (orosz-szovjet birodalom, globalizált gyógyszerlobbik, globalizált pénzügyi érdekcsoportok, stb.) akkor a népnek nemcsak joga, de kötelessége is saját élete védelme, valamint a jövő nemzedék érdekében utcára menni és tiltakozni, kiabálni, kapálózni ... mindaddig, amig a kormányzó erők be nem látják: ezt vagy azt, nem tehetik meg, ezt vagy azt, meg kell tenniük!

Az utcán való tiltakozás, érdekérvényesítés a főhatalom birtokosának a hangja ... amely nem azonos a hatalom erőszakos megszerzésérel, vagy akár kizárólagos birtoklására irányuló törekvésével.

Akkor sem, ha a főhatalmat gyakorló népnek vezetője is akadna olyan parlamenti párt "személyében", amelyik nemzeti tragédiát okozó intézkedések bevezetése elleni tiltakozásképpen viszi utcára a főhatalmat, vagyis a népet.

De vajon mi a nép?

A görög eredetű "démos" kifejezésből származtatják; eredetileg községet, valamely vidék lakosságának összességét, mint politikai egységet jelentett. (Minthogy a mai Görögország nem létezett, törzsekre, illetve törzsek alkotta városállamokra kell gondolni. A "démos" kifejezés és mai értelemben vett "közigazgatási beosztás" leginkább a ion törzs által alkotott Attikára volt jellemző, ezért alant Attikáról beszélek.)

Kb. Kr. e. VI. században az egész lakosságot, illetve az egész államterületet démosokra, vagyis községekre osztották, amelynek száma Kr. e. IV. századra közeljárt a 200-hoz.

A görög köztársaságokban később az állami szuverenitás hordozójával (ezek voltak a tanácsok) SZEMBEN a démos kifejezés már a köznépet, a tömeget jelentette. (Latinul: populus) Ebben az értelemben az athéni demokrácia korában már megszemélyesítve, istentiszteletben is részült a démos, mint az államot fenntartó hatalom.

(Forrás: Révai Nagylexikona V. kötet, 428. oldal)

Te, nép!

Te: államot fenntartó "isteni" hatalom, mikor emeled fel a fejedet ... és mikor segítenek felemelni lehajtott fejedet azok, akiknek a javára 4 évre lemondtál főhatalmadról?

Váczi Judit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: köztársaságokban, népszuverenitást, visszasettenkedő, tiltakozásképpen, érdekképviseleti, megszemélyesítve, szocializmusból, gyógyszerlobbik, felhatalmazást, megszerzésérel, köztársaságban, államterületet, tiltakozásával, megakadályozni, érdekcsoportok, városállamokra, magyarországon, főhatalmadról, kizárólagosan, származtatják, közigazgatási, perrendtartás, terjesztették, döntéshozatal, változatlanul, nyilvánitásig, képviselőivel, származtatott, közbeszerzési, gyakorlásának, országgyűlési, képviselőkkel, megdöntésének, pártvezetőnek, véghezvitelét, szuverenitás, taxis-blokád nagyon, magyar néppel, kórusba aztán, politikának bármely, közbeszerzési eljárás, polgári perrendtartás, népegészség megőrzése, főhatalom gyakorlásának, népszuverenitást választott, saját ügyeiben, szuverenitás átadása, hatalom megdöntésének, főhatalom birtokosának, csak átruházott, kommunista média, főhatalom bárhol, Magyar Hirlap, Dávid Ibolya, Magyar Alkotmány, Magyar Köztársaságban, MINDENT LEHET, Révai Nagylexikona, Váczi Judit,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Muratáj  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Vannak arcok  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Emlék  A hét szűk esztendő  Különös!  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Beney Zsuzsa  Becsüld meg azt amid van,...  Muratáj  A keserű igazság  Életművészet  Jó éjt  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A keserű igazság  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Jó éjt  próbáljuk ki az őszinteséget  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Az Európai Unió is foglalkozik...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A fenyő nem szép fa, (...)  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A fenyő nem szép fa, (...)  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Gömb  Alakot vált...  Alakot vált...  Jó éjszakát  A világnak égető szüksége van ...  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Alakot vált...  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
taxis-blokád nagyon, magyar néppel, kórusba aztán, politikának bármely, közbeszerzési eljárás, polgári perrendtartás, népegészség megőrzése, főhatalom gyakorlásának, népszuverenitást választott, saját ügyeiben, szuverenitás átadása, hatalom megdöntésének, főhatalom birtokosának, csak átruházott, kommunista média, főhatalom bárhol, egyenlő lenne, amerikai ultra-civilizáció, népnek egész, hatalmat erőszakkal, parlamenti pártok, rettenetesen gyengécske, kormányzó erőket, népnek nemcsak, jövő nemzedék, kormányzó erők, utcán való, hatalom erőszakos, főhatalmat gyakorló, görög eredetű, egész lakosságot, egész államterületet, görög köztársaságokban, állami szuverenitás, démos kifejezés, tömeget jelentette, athéni demokrácia, államot fenntartó, köztársaságokban, népszuverenitást, visszasettenkedő, tiltakozásképpen, érdekképviseleti, megszemélyesítve, szocializmusból, gyógyszerlobbik, felhatalmazást, megszerzésérel, köztársaságban, államterületet, tiltakozásával, megakadályozni, érdekcsoportok, városállamokra, magyarországon, főhatalmadról, kizárólagosan, származtatják, közigazgatási, perrendtartás, terjesztették, döntéshozatal, változatlanul, nyilvánitásig, képviselőivel, származtatott, közbeszerzési, gyakorlásának, országgyűlési, képviselőkkel, megdöntésének, pártvezetőnek, véghezvitelét, szuverenitás, birtokosának, rettenetesen, tiltakozáson, működtethető, lakosságának, demokratikus, népszabadság, képviselőire, intézkedések, nagylexikona, szervezetein, hordozójával, politikusnak, törekvésével, kifejezésből, birtoklására, képviselőnek, megszerezni, politikának, nácizmussal, civilizáció, politizálni, kötelessége, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.